Enigma Lampe – Louis Poulsen Enigma 425

Enigma lampe fra Louis Poulsen ble designet av Shoichi Uchiyama i 2003 og er på mange måter en av de nyere klassikerne innen designlamper.

Designet til Enigma lampen er inspirert av den Japanske uttrykksformen samtidig som lampen er preget av den enkle og stilrene skandinaviske designkulturen.

Bestill Louis Poulsen Enigma Lampe hos Room21!

Enigma Lampe 425 er en nedskalert versjon av den originale Enigma Lampe 825. Lampenes nummer beskriver lampens bredde (42,5 cm og 82,5 cm). Lampen er også tilgjengelig i en større utgave med navnet Enigma Lampe 545 (54,5 cm).

enigma-lampe

Ideen Bak Enigma Lampe

Som nevnt er Enigma lampe inspirert av det japanske designbildet kombinert med den skandinaviske enkelheten.

Shoichi Uchiyamas’ Enigma lampe består av fire eller fem tynne skjermer. Lampeskjermenes matte overflate sørger for å gjøre lyset diffust, samtidig som den blanke undersiden sørger for optimal refleksjon.

Klikk her for å lese mer om Louis Poulsen Enigma Lampe!

De ulike wirene som holder skjermene sammen er tynne nok til at det kan virke som om de flyter i luften.

Lampens unike design er med på å konstruere et behagelig og blendefritt lys. Louis Poulsen sin Enigma lampe benyttes i private hjem som belysning over spisebord og stuebord, eller i profesjonelle settinger som restaurantbelysning, eller som belysning i større saler eller møterom.

enigma-425

Annet: