Superellipse Bord av Piet Hein – Piet Hein Spisebord

Fritz Hansen sitt Superellipse bord ble designet av Piet Hein sammen med Bruno Mathsson i 1968. Da Superellipsen er nært knyttet til Piet Hein blir dette ofte omtalt som et Piet Hein bord.

Arne Jacobsen hadde også en deltagelse under designet av dette spisebordet.

Bestill Piet Hein Superellipse hos Room21.no!

Superellipse Bord

Det unike med Piet Hein i denne sammenhengen er at han hverken var en arkitekt eller møbeldesigner. Han blir ofte omtalt som en multikunstner og var en poet, en forfatter, oppfinner og matematiker.

Superellipse bordet har fått navnet etter sin matematiske form, eller kurve, som er en mellomting mellom en ellipse og et rektangel. Den matematiske superellipsen ble utviklet av Gabriel Lamé, men fikk navnet av Piet Hein som også gjorde formen kjent.

Piet Hein Bord

Piet Hein sitt Superellipse bord kommer i hvit laminat med mattpolert bordkant i aluminium. Bordbenene er i forkrummet stål.

Spisebordet finnes i en rekke størrelser. Det minste bordet har en størrelse på 150 x 100 cm, mens den største utgaven kommer i 240 x 120 cm.

Se en større oversikt over tilgjengelige størrelser!

Piet Hein sitt Superellipse bord kommer også i en utgave med innleggsplater slik at du kan tilpasse størrelsen på bordet etter behov. En smart løsning gjør at du kan skjule innlegsplatene under bordet når de ikke er i bruk.

Piet Hein Superellipse

Annet: